Get Adobe Flash player

Prelac

Kolumna - Štapovi za ribolov varalicom ili spinnig

Varalice se uglavnom koriste za ribolov grabežljivica, a štapovi za špinanje služe za bacanje tih varalica. U ribolovu s varalicama štap se drži u ruci cijelo vrijeme, od zabacivanja do dovlačenja ribe. Duljine ovih štapova kreću se od 1,5 do 3-4 metra, a dužinu štapa za spinning odabiremo prema ambijentu u kojemu želimo loviti ribu.

Opširnije...

Kolumna - Štapovi za ribolov na dnu

Lijep pozdrav, moja druga kolumna dolazi dosta brzo nakon prošle. Odlučio sam se malo brže i češće u početku objavljivati vlastite tekstove kako bi zainteresirao ostale da počnu i oni. U prošloj kolumni sam pisao općenito o ribarskim štapovima te sam rekao da ću u sljedećim kolumnama opisivati svaku vrstu štapa za sebe. Prvi na red su došli štapovi za ribolov na dnu pa evo ukratko o njima.

Opširnije...

Kolumna - Ribarski štapovi

Autor: Prelac

Netko mora probiti led u pisanju tekstova, pa sam se odlučio da ću nakon DoMi-ja to biti ja. Nadam se da će se poslije mene još članova pridružiti pisanju. Dosta sam razmišljao o čemu ću pisati, i na kraju sam nabavio 2 priručnika o ribolovu te odlučio pisati po njima. Nadam se da ćete pronaći dosta informacija u ovim tekstovima te da će vam se sviđati.

Opširnije...